Les peripècies d'Ouya

Al Juliol de 2012, vaig tenir la brillant idea d’aportar finançament al projecte Ouya de Kickstarter. Era una consola de jocs basada en el hardware punter de la época per Android, que obria moltes possibilitats. Vaig fer una aportació per tal de poder rebre una consola de la primera remesa que sortís de la fàbrica, segons estimaven ells això seria pel Març de 2013. A més del cost de l’aportació, als que donavem suport al projecte i vivim fora dels estats units, ens van fer pagar 20 dòlars addicionals per a l’enviament.

Després d’unes quantes actualitzacions sobre el desenvolupament i moltes publicacions sobre que hi haurà molts jocs disponibles per a la consola, el 29 de Març van publicar un missatge per als “backers” afirmant que ja estaven enviant les primeres unitats. Des de llavors, cada divendres publicaven una actualització amb l’estat dels enviaments i amb una previsió sobre quan estaran totes.
Durant aquestes actualitzacions ja se’m va posar la mosca darrere l’orella, corria el rumor de que els enviaven per número de finançador o “backer”, però dels 47.000 “backers” que hi havia, jo era un dels 3000 primers, i els dies passaven i no tenia cap notificació. Després van dir que potser els estaven enviant primer als estats units i després els enviarien a la resta de gent. També tenia sentit, o sigui que em vaig quedar a la espera d’esdeveniments.

L’última d’aquestes actualitzacions va ser el 24 de maig, que van afirmar que ja havien sortit totes les unitats de la fàbrica a hong kong cap al centre de distribució de la companyia de transports (DHL) i que com a molt tard el dia 29 tothom hauria rebut una notificació de que ja s’enviava, amb un número de seguiment assignat.
Aquí ja el mosqueig començava a ser força important, perque si tal com creia els enviaments es feien primer als estats units i després a la resta del mon, el fet de que les fabriquessin a hong kong feia perdre una mica la lògica de que l’enviament a estats units fos mes fàcil. També perden el sentit els 20 dòlars addicionals d’enviament per als “backers” internacionals. Però bé, ja estaven enviades, en poc temps arribaria a casa.

Doncs va arribar el dia 30, i no havia rebut cap notificació, vaig enviar un correu a la gent d’Ouya reclamant el correu d’enviament, i dient que estava pensant en demanar que em tornin els diners que vaig facilitar-los al inici, ja que no estaven complint dates ni estaven donant cap informació fidedigna sobre com estava anant tot el procés.

Va passar un dia sense resposta i vaig enviar-los un altre correu dient que ja no volia la consola i que em tornessin els diners.
Aleshores el dia 2 de juny, va arribar el correu electrònic conforme ja la tenian controlada al centre de distribució, però encara no hi havia número de seguiment, únicament un escuet: “lookout for a confirmation email that will follow once your shipment has been picked up for delivery”. Total, continuem a l’espera d’un altre mail.

Aleshores em va arribar la resposta als mails que jo havia enviat, demanant que em tornessin els calers, on deien que estaven buscant la meva consola, i que tan bon punt la recuperessin em tornarien els diners.
Aquí ja es quan me’n adono que el descontrol és monumental. Tenen la consola ells (ja que a mi no m’ha arribat notificació de que s’hagi enviat encara), i em diuen que quan la tinguin ja em tornaran els diners…

Després d’això el dia 7 de juny em va arribar un altre mail amb el número de seguiment, però a dia d’avui (17 de juny, 10 dies després) el número de seguiment dona el mateix missatge que aleshores:

No results for your search.
We wish to inform you that a number of packages may experience delayed or missing tracking information. Continue to check this tracking page for the latest update. Please accept our sincere apology for any inconvenience this may cause.

Qualssevol envia ara un correu a aquesta gent demanant més informació, potser s'estan 15 dies pensant-s'ho per a acabar dient: "No sabem on para, algun dia ja rebràs el paquet o una notificació de duanes conforme està allà aturat"

Ja veurem que passa amb el misterios paquet fantasma, però hi ha molta gent que està igual que jo, trobo que es un projecte que inicialment prometia molt, però que finalment ha arribat molt malament per una mala gestió de la informació per part de l'equip que l'ha dut a terme.

Next Post