Divendres va arribar finalment la meva Ouya, després d'un mes que diessin que s'havia enviat i després d'una setmana de que el nº de tracking que em van donar funcionés. En fi, esta bé el que bé acaba, però la veritat es que han gestionat molt malament aquest projecte del kickstarter.

Només arribar, vaig obrir la caixa de cartró, en la que hi anava un comandament embolicat en una bossa de plàstic amb bombolles d'aire i una capsa negra. Al obrir la capsa negra em vaig trobar això:
IMG\_20130628\_181544
Un cartellet de plàstic amb un bonic "Thank you for Believing", i sota el plàstic la consola i un comandament. Treient-los al pis de sota hi anava el transformador per a connectar-la a la corrent, piles pel comandament i un cable HDMI per a connectar-la a la tele.
Un cop posades les piles al comandament (que es posen pel davant, treient-li les parts platejades), i connectada la consola, al arrencar-la apareix una pantalla per a connectar els comandaments i una de configuració de la xarxa (jo la tinc connectada per cable directament, però em detectava també la wifi de casa). Un cop connectada a la xarxa, demana usuari i contrasenya, com que per la campanya del kickstarter ja em van demanar crear l'usuari fa més de mig any, vaig introduïr-lo i aleshores va començar a actualitzar-se el sistema operatiu de la consola, que va trigar uns 20 minuts.

Un cop acabat el procés, el menú principal té només 4 apartats "Play" per a jugar als jocs descarregats de la seva 'botiga', "Discover" que es un enllaç a la botiga d'ouya, "Make" amb opcions per a desenvolupadors i per a aplicacions addicionals (de serie hi va un navegador) i "System" on hi ha les opcions de configuració del sistema.

Després de descarregar algun joc de la pestanya "Discover" i jugar amb ells et queda una sensació agredolça, per una banda hi ha jocs molt xorres i cutres, i per altra hi ha jocs que estan molt currats, que fan venir ganes de jugar-hi molt, però justament aquests son els que després de passar el primer nivell o després d'una estona de jugar et demanen que paguis per a poder continuar uns preus força assequibles, de moment el més car que m'he trobat val 6 dòlars, però encara no m'he animat a comprar-ne cap.

El navegador d'internet està força bé, fins i tot es pot fer servir per a veure capítols de tv3 a la carta, i funciona molt bé.

Un cop provades les coses "oficials", i sent un "trastejador de trastos" com soc jo, començo a buscar quines coses més es poden fer, i vaig a parar als fòrums d'xda-developers, que son uns cracks. Em vaig trobar com carregar aplicacions d'android directament des d'un fitxer apk, mitjançant un ordinador. A continuació els passos:

1.- Instal·lar l'SDK d'android al ordinador.
2.- Editar el fitxer /android-sdk/extras/google/usb_driver/android_winusb.inf i afegir les línies:
;OUYA Console %SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2836&PID_0010 %CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2836&PID_0010&MI_01
3.- Connectar un cable microUSB del ordinador a la Ouya
4.- Obrir una finestra de comandes, anar al directori del SDK /android-sdk/platform-tools i executar:
adb kill-server adb start-server adb devices
5.- Al executar adb devices, han d'aparèixer uns números a la pantalla

Fins a aquí cal fer-ho només un cop, un cop feta aquesta configuració, es poden pujar aplicacions executant:
adb install nomdelfitxer.apk

Amb això es poden instal·lar aplicacions d'Android a la consola, n'hi ha que funcionen perfectament amb el comandament, i n'hi ha que no acaben d'anar del tot fins. Es qüestió d'anar provant.
Jo vaig fer servir aquest métode per a instal·lar l'ES File explorer i aleshores ja instal·lo les aplicacions des del ES File explorer posant-les a un pen drive i instal·lant-les des d'allà.

Previous Post Next Post