Per defecte, un entorn debian arrenca ensenyant per línia de comandes els serveis que va arrencant. És útil per veure el que va fent, però no queda "bonic".
Arranc per defecte
Com que una de les millors coses de GNU/Linux es la flexibilitat, ens permet canviar aquest arranc per un de gràfic més "modern". Per a això, cal instal·lar el paquet plymouth, ho podem fer amb l'apper o bé per línia de comandes amb l'usuari root. Aquest cop ho he fet per línia de comandes. Per a això cal obrir una konsole i executar su -, ens demanarà la contrasenya de l'usuari root i ja ho tindrem. A continuació només cal fer:
apt-get install plymouth plymouth-themes. Un cop fet això, amb la mateixa consola de root executem:
plymouth-set-default-theme --list
Amb aquesta instrucció, ens mostrarà els temes que es poden posar, per triar-ne un executem
plymouth-set-default-theme
i un cop definit, executem
update-initramfs -u
plymouth2
Fet això, cal fer que es carregui el driver de la nostra targeta gràfica al arrencar l'ordinador, per a que pugui carregar la pantalla. Per a això, editem el fitxer /etc/initramfs-tools/modules i hi afegim les línies:
#KMS intel_agp drm i915 modeset=1
Això ho he fet perque el meu ordinador te una gràfica integrada intel i una nvidia, i vull que faci servir la intel. Si hagués volgut la nvidia hauria d'haver posat
# KMS drm nouveau modeset=1

Ara ja només falta fer que el sistema arrenqui mostrant la pantalla que hem configurat, per a això editem el fitxer de configuració del grub /etc/default/grub i afegir splash a la línia GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT
plymouth4

Ja ho tenim gairebé, només falta fer que el grub agafi els canvis i reiniciar per veure com ha quedat. Per a actualitzar la configuració del grub, cal executar update-grub2 com a root. Ja podem reiniciar i veure com ens ha quedat. En el meu cas he triat el tema "solar", que m'agrada força:
plymouth-solar

Previous Post Next Post