Portava uns quants dies de corcoll amb la webcam integrada. Com que vaig comprar el portàtil sense sistema operatiu, volia provar-ho tot per veure que funcionés, i la webcam no hi havia manera. A tot arreu d'internet llegia que fent lsusb a una consola hauria d'aparèixer alguna referència a la càmera, pero jo ho feia i em trobava això:

webcam1

Ja estava pensant en provar una ubuntu o mint en format livecd, a veure si era cosa de debian, però no m'ho acabava de creure, perquè no apareixent res al fer l'lsusb sembla com si no estigués connectada (o bé estigués trencada).

Doncs al final ha resultat ser un problema de l'interface cadira-teclat, o sigui jo, que he vist que a la tecla F10, hi ha un símbol d'una càmera, fent Fn + F10, s'activa

[caption id="attachment_220" align="aligncenter" width="625"]El botó per a activar/desactivar la webcam El botó per a activar/desactivar la webcam[/caption]

Un cop fet això, fent un altre cop lsusb ja mostra una entrada que podria ser la webcam (en el meu cas Bus 003 Device 005: ID 5986:055c Acer, Inc)

Anant al kopete per a provar-ho, a "Arranjaments" -> "Configura", triem la pestanya "Video" i ja ens detectarà la càmera i ens mostrarà una vista preliminar.

webcam3

I això es tot, resulta que no cal fer instal·lar res per tal que funcioni, ja que el kernel duu el driver incorporat, únicament feia falta activar la càmera. Espero que sigui d'utilitat a algú, jo he trigat més d'una setmana a adonar-me'n.

Previous Post Next Post