Ja fa temps que faig servir keepass 2 a l'ordinador de la feina (windows 7) per a gestionar totes les meves contrasenyes, i amb l'ordinador de casa he volgut fer servir keepassx que és nadiu, no cal instal·lar el mono i queda millor integrat al sistema, però el que hi ha als repositoris no em reconeix el fitxer de base de dades, perqué té el format nou. Entrant al web de keepass he trobat que ja estan desenvolupant el nou, i que aquest té suport per als fitxers de base de dades nous.

keepassxabout

El que passa es que no va empaquetat en un .deb i he tingut que baixar el codi font i compilar a mà. Per a això m'he baixat l'alpha 6, que es l'última disponible a la data d'aquesta entrada. L'he descomprimit i ha tocat obrir la consola i anar al directori on hem descomprimit el fitxer.
Cal tenir instal·lats el paquets cmake, libqt4-dev, libgcrypt11-dev, zlib1g-dev si no els teniu, instal·leu-los.

Allà cal executar les següents comandes:
mkdir build cd build cmake .. make

Un cop fet això, canviem a usuari root executant su - i executem make install (això només copia el fitxer keepassx del directori src a /usr/local/bin i diversos fitxers d'icones /usr/local/share/keepassx/icons/database/), fet això ja podem arrencar el keepassx i carregar una base de dades de la versió nova.
keepassx

Previous Post Next Post