Fa uns dies va arribar a les meves mans una estació metorològica de la casa Oregon Scientific, concretament el model WMR180. Inclou una estació central, i sensors exteriors per pluja, vent, temperatura i humitat. A més també inclou un aparell que es pot connectar per USB a un ordinador i s'encarrega de rebre les dades recollides. Un cop instal·lats els sensors exteriors i comprovar que tot funcionava correctament, em vaig decidir a intentar recollir les dades amb una Raspberry Pi.
[caption id="attachment_256" align="aligncenter" width="525"]Estació meteorològica Estació meteorològica[/caption]
Després de buscar una mica per Internet, vaig anar a parar a weewx, un programa que s'encarrega d'anar llegint periòdicament les dades recollides i generar fitxers html i que es compatible amb aquesta estació meteorològica.
El primer que cal fer, es connectar el dispositiu USB a la raspberry i fer que es sincronitzi amb l'estació central, per a això cal apretar els botons "Up" i "Down" al mateix temps a l'estació, i el botò "Search" al dispositiu USB. Un cop estiguin connectats, el llum vermell del dispositiu USB quedarà fix.
Després de fer això, cal instal·lar un servidor web, en el meu cas ja tenia instal·lat apache, Llavors només cal seguir les instruccions que hi ha al web de weewx, que son baixar el fitxer .deb, i instal·lar-lo. Quan falla per dependencies, ho resolem fent apt-get -f install.
Les comandes a executar, en aquest ordre son:
dpkg -i weewx_270-1.deb apt-get -f install
Aleshores demanarà quatre paràmetres per a configurar el Weewx en uns diàlegs, és important triar l'estació correctament. Segons la documentació, per a la WMR180 s'ha de triar l'opció WMR-100 que surt a la pantalla 6.
Pantalles instal·lació weewx
Un cop acabat, només cal deixar passar uns deu minuts, i obrir un navegador a l'adreça http://ip-de-raspberry/weewx (en el meu cas http://192.168.1.200/weewx). I tindrem ja les dades
Weewx funcionant

Després de configurar el DNS i tunejar una mica l'apache i el router, tinc la informació publicada a internet, a http://temps.bres.cat

Previous Post Next Post