Per defecte al meu portàtil, i suposo que a tots, al tancar la pantalla, es suspén el sistema operatiu.
Això per a mi es un inconvenient, perque quan l'apago, tanco la tapa, i es suspén a mig apagar. Aleshores a l'endemà quan vaig a encendre'l, al obrir la tapa m'apareix la seqüencia d'apagat i s'acaba d'apagar, gastant bateria i temps.

L'eina de gestió d'energia del kde no funciona com seria d'esperar, vaig provar amb les opcions "Apaga la pantalla" i "No facis res" al tancar la tapa però no feia cas, powermanagement.
Per a arreglar-ho vaig haver de recorrer a tocar fitxers de configuració, en concret el /etc/systemd/logind.conf i marcar l'opció "HandleLidSwitch=ignore". A la imatge també hi ha el "HandleSuspendKey=ignore", perque també em convé ignorar la tecla de suspendre, està al costat del baixar volum (Fn+F4 i Fn+F5) i hi ha cops que la tocava sense voler.

Configuració logind.conf

Després de fer aquest canvi, només cal reiniciar el servei amb "systemctl restart systemd-logind" o l'ordinador directament i ja està, al baixar la tapa no entrarà en mode suspensió.

Previous Post Next Post