Instal·lant koel

Ja fa temps vaig provar de configurar el meu owncloud per a poder escoltar música en streaming, i si bé està implementat per defecte, la navegació no es gaire còmoda.
L'altre dia, navegant per internet vaig trobar koel, al blog on ho enllaçaven deia que era un clon de l'Spotify per a tenir al servidor propi i via web. Amb l'Spotify estic molt content, fa un parell d'anys que soc usuari premium, però com que abans de descobrir-lo tenia una biblioteca d'MP3 bastant gran, vaig decidir provar d'instal·lar el koel a la raspberry pi que em fa de servidor a la xarxa de casa per a tenir accés des del portàtil, telèfon i tablet.

koel login

Els passos a seguir estan al wiki de koel, així que mans a l'obra. El primer pas es baixar el codi de github, amb un git clone. En el meu cas ja tenia instal·lat el paquet git, sino caldria instal·lar-lo. A més del git, cal instal·lar el paquet npm

Fa falta actualitzar node.js amb
curl -sL https://deb.nodesource.com/setup_5.x | bash - apt-get install --yes nodejs

Aleshores fem la instal·lació del koel. Dins el directori /var/www/koel executem
git clone https://github.com/phanan/koel.git . curl -sS https://getcomposer.org/installer | php npm install
Aquest part m'ha trigat un parell d'hores a la raspberry. Després cal fer
php composer.phar install

A mysql, crear una base de dades nova i un usuari per a accedir-hi

Quan acabi, editem el fitxer .env i definim els valors per ADMIN_EMAIL, ADMIN_USER, ADMIN_PASSWORD. Seran les dades per a connectar-se. També he pujat el APP_MAX_SCAN_TIME de 600 a 1800 per a que no em doni problemes al escanejar els MP3. També definim DB_DATABASE, DB_USERNAME i DB_PASSWORD.

A continuació només cal fer
php artisan init

Amb això, ja hauria de funcionar, però es veu que no està pensat per a posar-lo a un directori que no sigui l'arrel del servidor i donava un 404. M'ha fet falta definir un nou site al apache amb el documentroot a /var/www/koel i entrant per aquí ja ha funcionat. Ara tinc accés als meus MP3 des de qualssevol equip de casa. Es troba a faltar poder editar els id3tags i poder afegir les imatges de les caràtules del àlbums, però compleix amb la seva funció i es d'esperar que vagin pulint els detalls.

Koel play queue

Previous Post Next Post