Després d'un any amb la fibra 50MB/5MB de Movistar amb telefon fix, al acabar la promoció de l'alta, pujava la quota mensual una mica més de 20 euros així que em vaig posar a buscar alternatives.

Jo volia conservar el telèfon fix, així que d'entrada vaig mirar les ofertes de les operadores tradicionals (Vodafone, Jazztel/Orange, Masmovil) però amb les dues tenia el mateix problema que amb movistar, que tenien un bon preu promocional al inici, i després tenia una pujada de preu que no m'agradava.

Així que em vaig posar a buscar més alternatives, i al final he acabat a pepephone, on ja tenia el telèfon mòbil amb ells i ja estava força content, de preu es molt competitiu, però té dues pegues, una que no tenia telèfon fix, i l'altra que d'entrada et donen una IP amb CG-NAT, el que implica que no pots tenir accés des d'internet cap a les màquines de casa.

La segona es senzilla, un cop feta l'alta vaig solicitar una IP pública i al cap de 3 dies ja la tenia (una IP dinàmica, però que em permet connectar-me a la raspberry que tinc a casa).

La qüestió de conservar el número de telèfon fix es amb la que més dubtes vaig tenir, i al final l'he contractat amb netelip, una empresa que proporciona servei de Veu IP (o sigui telefonia per internet). Això que pot sonar extrany, ja es la tònica a tots els operadors, qualsevol que tingui una línia de fibra óptica, el telèfon fix va connectat a la ONT o al router, i es perque ja ens estan donant el servei de veu a través d'internet.

La qüestió es que aquesta gent et permeten fer la portabilitat del número fix i per 25 euros al any pots rebre les trucades que vulguis, i fer-les costa 1,5 cèntims el minut (també tenen plans de packs de minuts, però el faig servir poc per trucar i ja em surt a compte).

Per a fer tot aquest canvi, el que vaig fer es demanar a pepephone fer una alta de fibra, que ja em van explicar per telèfon que la baixa amb l'operador actual (movistar en aquest cas) l'havia de gestionar jo, perque ells no fan portabilitats.
L'alta la vaig demanar un dissabte i dilluns ja em van trucar per veure quan passaven a instal·lar-m'ho. Un cop vaig tenir instal·lada i funcionant la fibra de pepephone, vaig iniciar els tràmits de portabilitat del número de telèfon fix de movistar a netelip, i al cap de 2 dies ja tenia també el número portat, cosa que va causar la baixa automàtica de la fibra de movistar.

Ara per fer-lo funcionar, o bé reciclant un telèfon mòbil antic amb l'aplicació de Netelip connectat a la wifi, o bé amb el mateix fix que tenia configurant el router ZTE que subministra Pepephone per a que faci servir el compte SIP i ja està.

En resum:

· Demanar alta a pepephone fibra
· Un cop instal·lada la fibra, demanar al portabilitat del telèfon a netelip
· Tenint la portabilitat feta, anar a la botiga movistar a tornar el router antic

Previous Post Next Post