Després de molt donar-li voltes, la setmana passada em vaig decidir a comprar un nou portàtil per a "jubilar" el meu actual Dell XPS M1330, que encara dona guerra, però ja es nota que té 7 anyets i li costa una mica. Buscava un altre equip potent, com a l'època era aquest Dell, per a tenir ordinador per uns altres 7 o 8 anys.
Com que m'agrada poder triar els components, i volia que fos un portàtil petit (13/14"), limitava bastant les opcions. D'entrada, botigues físiques gairebé descartades, ja que sempre et venen els models que tenen i punt.
A la mateixa Dell tenen bones màquines, però trobo que pels preus que ofereixen hi ha alternatives millors. També em va passar pel cap agafar un Macbook pro, però li acabaria posant Linux, i també trobo que son molt cars per als components que porten, així que també descartat.
Vist aquest començament desolador, vaig començar a buscar per internet, i vaig anar a parar a webs que parlaven de la fabricant "clevo", que fabrica el "xassis" de portàtils, i hi ha diverses marques que fan servir aquests de base per a vendre els seus ordinadors. Primer vaig mirar la espanyola mountain, i em va agradar el Graphite 20, però després de llegir unes quantes crítiques al servei tècnic, els vaig descartar. A deviltech.de, estàven força bé de preu, però les critiques diuen que el servei post-venda no es gens bo, i que la web estigués únicament en alemany tampoc em va acabar de convèncer. I així vaig acabar a www.mysn.eu.

MYSN logo

Tenen un catàleg força ampli, amb moltes opcions per acabar d'ajustar els ordinadors a les necessitats pròpies i uns preus que he trobat força ajustats.
A l'hora de pagar, admeten paypal i transferència bancària. Pagant per paypal, t'apliquen un recàrrec d'uns 30€, i es immediat. Per transferència no et cobren res addicional, però triga uns dies en arribar, i per tant triguen més en processar la comanda.

Com que vaig triar un ordinador que en el seu moment estava fora d'estoc, i que l'arribada prevista era la setmana següent, i després d'un intent fallat de pagar per paypal (gràcies als amics de "la caixa", que per la meva seguretat no em van permetre pagar amb la meva targeta a través de paypal una quantitat tan elevada de diners), vaig optar per pagar via transferència des del Banc de Sabadell, sense cap comissió :)

03\_XMG\_P303\_right\_front

Això va ser un dimecres, i divendres em van trucar des d'Alemanya, amb un anglés més macarrònic que el meu, per dir-me que havien rebut la transferència, i que tenien una comanda a mitges que s'havia de pagar per paypal. Vaig dir que anulessin la de paypal, i mantinguessin la de transferència, que ja havia arribat.

Dimarts de la setmana següent (avui), ja ha passat a estat "enviat", i amb número de seguiment d'UPS, que diu que arribarà divendres. Ja us informaré de com arriba i que tal funciona. Tinc previst instal·lar-hi alguna distribució de linux (debian preferentment), ja que l'he agafat sense sistema operatiu, i al tenir un disc mSATA a més d'un de normal no sé quines birgueries hauré de fer.

Previous Post Next Post