Galería de fotos php

Després de molt de temps sense escriure, faig una entrada per a explicar el meu nou miniprojecte. Una galería de fotos PHP que he instal·lat a la meva raspberry pi

Fins ara, feia servir flickr per a tenir una còpia de seguretat de totes les meves fotos, però últimament m'estic tornant "anti-núvol", i m'agrada tenir-ho tot sota el meu control, per a això el millor es anar passant les coses al meu "núvol privat" que he fet amb una raspberry pi i un disc dur connectat.

Després de diverses proves, em vaig deicidir per fer servir la "Gallery". És una aplicació escrita en PHP i que fa servir una BD MySQL. Permet crear àlbums, posar etiquetes a les fotos, ubicar-les al mapa.
gallery

La raspberry es capaç de moure-la força eficientment, l'única cosa que li costa es quan puges imatges, que les redimensiona al moment per a tenir llestes les vistes prèvies, i amb imatges d'uns 5MB en fa aproximadament 1,5 per minut fent servir el GraphicsMagick (és el més eficient dels 3 que es poden fer servir, els altres son gd i imagemagick).

Es pot configurar de forma que demani usuari per a poder veure les fotografies, i així ho he fet. Ara tinc la meva galeria fotogràfica privada, que a més em serveix com a còpia de seguretat de les fotos que tinc guardades a l'ordinador.

Previous Post Next Post