Dropbox és una eina molt útil per a sincronitzar fitxers entre diversos dispositius (ordinadors, mòbils i tauletes), que en mode ordinador ens genera una carpeta, i tot el que hi posem allà es replicarà automàticament a la xarxa, i ho tindrem disponible per a tots els altres dispositius que hi connectem.

El problema del paquet dropbox que va als repositoris de debian (i d'ubuntu també), es que porta com a dependències el gestor de fitxers nautilus, de gnome, i aquest té dependències amb un munt de components de l'escriptori gnome. Si fem servir gnome, això no genera cap problema, pero si fem servir kde, com jo, doncs no ens fa falta instal·lar tantes coses si el podem fer funcionar amb menys. A més, fent la instal·lació manual, queda perfectament integrat amb kde, i amb el gestor de fitxers dolphin.

El procediment es molt senzill, però com que em va costar una mica de trobar, el comparteixo aquí per a qui li pugui fer falta.
El primer que cal fer, es baixar dropbox per la nostra plataforma
32 bits: https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86
64 bits - https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64

Un cop el tenim, cal descomprimir-lo, amb el gestor de fitxers, fem clic dret i triem l'opció de descomprimir que més ens convingui
Descomprimir dropbox

Això ens crearà una carpeta oculta, per a veure-la, fem servir la combinació de tecles "Alt" + "." o anem al menú "Control" i triem "Mostra els fitxers ocults". Movem la carpeta .dropbox-dist al directori de l'usuari /home/marc en el meu cas.

Obrim la carpeta .dropbox-dist i executem el fitxer dropboxd. Ens obrirà l'assistent del dropbox on ens demanarà configurar un compte nou, o bé introduïr el nostre existent. També ens demanarà especificar la carpeta de dropbox i llestos, ja tindrem el nostre dropbox corrent al sistema.
Per fer que arrenqui automàticament obrim l'arranjament del sistema, anem a "Engegada i aturada", triem "Inici automàtic" i seleccionem "Afegeix script", anem a buscar el fitxer dropboxd dins del directori /home/usuari/.dropbox-dist i ja ho tindrem

Arrencar automàticament dropboxd

Això es tot, si encara no teniu compte de dropbox, i em voleu fer un favor us podeu crear el compte seguint aquest enllaç. Així ens donaran 250MB addicionals a cadascun.

Previous Post Next Post