Seguim amb la configuració del portàtil, ara toca anar amb la gràfica nvidia. Aquest ordinador porta una GTX 860M d'nVidia, a més de la intel integrada al processador i7. Les noves nvidia tenen una tecnología anomenada optimus que permet activar-les només per determinades aplicacions (bàsicament jo ho utilitzaré per a jocs), mentre que la resta (escriptori, navegador, office,...) ho processa la integrada intel. Això ajuda a reduïr el consum de bateria, ja que la intel es menys potent i consumeix menys, pero per a moltes coses es més que suficient.

Doncs per a linux ho han adaptat creant bumblebee, que s'encarrega de fer el mateix. Per a instal·lar-ho, només cal fer uns senzills passos a debian testing:
bumbleebian

Primer, afegir el repositori contrib, si no el teniem ja. Això està explicat a l'entrada sobre configurar el wifi i bluetooth. Un cop tenim aquest repositori configurat, només cal instal·lar els paquets bumblebee-nvidia, primus i primus-libs per a arquitectura i386 (si estem a un s.o. de 64 bits, si no, no cal especificar que primus-libs sigui de l'arquitectura i386).
En el meu cas, ho he fet des de consola executant com a root:

dpkg --add-architecture i386 apt-get install bumblebee-nvidia primus primus-libs:i386

Un cop fet això ja hauriem de tenir-ho funcionant, així de senzill. Per a executar qualssevol programa amb la targeta nvidia, només cal executar-la de la següent forma (des de consola):
primusrun
Si volem podem crear un fitxer .sh que faci la feina, i així no caldrà fer anar la consola, jo per exemple per llançar minecraft tinc un script amb el següent contingut:
primusrun java -jar Minecraft.jar

Per comprovar si realment ja funciona, podem fer-ho executant primusrun glxinfo | grep vendor
Fent això ens ha de dir alguna cosa semblant a:
primusrun

Si al fer això, ens dona l'error [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: Could not load GPU driver, caldrà editar el fitxer /etc/bumblebee/bumblebee.conf i canviar la línia
KernelDriver=nvidia
per
KernelDriver=nvidia-current

Previous Post Next Post