Parc Güell

Ahir vam fer una visita familiar al parc Güell, aprofitant que els Guies feien una jornada reivindicativa per a denunciar l'intrusisme de guies portats per turoperadors. La visita va ser molt interessant, ja que anar amb guia aporta coneixement sobre l'entorn que en una visita sense guia no tindriem.

Els guies reivindicaven que el Parc està considerat un "bé cultural d'interès nacional" per l'estat, i per tant, segons la llei, només poden fer visites guiades aquelles persones que hagin estat homologades mitjançant un exàmen oficial. Pel que ens van explicar, hi ha turoperadors sobretot russos, que porten autocars des dels llocs de costa preferits per als turistes d'aquesta nacionalitat (Lloret de Mar, Cambrils, Salou...) a passar el dia a Barcelona, i que ells mateixos porten a una guia propia, que acostuma a ser una noia que s'ha llegit una guia per a turistes, i explica el que bonament pot.

558327\_10151951860149187\_1658143583\_n{.aligncenter .size-full .wp-image-128 width="480" height="640"}

Fins a la visita d'ahir jo era contrari a que tanquessin el parc, perquè considero que un parc ha de ser de lliure accés per a tothom que el vulgui visitar, però després de veure allò, me'n alegro que per fi hi hagi dia de tancament (el proper 25 d'octubre). La raó es ben senzilla: hi havia llocs pels que no es podia ni passar, per exemple, les escales on és el famós drac del Parc Güell, eren una eixam de gent barallant-se per tenir un bon lloc per a fer-se una foto al costat del drac. Arribava fins al punt de ser desagradable passar per allà.

L'entrada, la plaça cívica i la sala de les columnes, tota plena de top-mantes que venen souvenirs, tots ells fets en estil de trencadís: des del mateix drac del parc, fins a una sevillana, passant per mussols, llangardaixos, edificis...
Aquests manteros, que prou feina deuen tenir en subsistir (sino no crec que passessin un diumenge al matí venent ilegalment), arrenquen a còrrer tan bon punt veuen un policia municipal, recollint el farcell i sense mirar cap on van, cosa que genera empentes i trepitjades a qualssevol que estigui per allà admirant l'obra.
La solució crec que seria força senzilla, en lloc d'haver dos policies patrullant per tot el parc (com era el cas d'ahir), seria tan fàcil com col·locar 3 o 4 parelles de policies i fer-los moure cadascun pels punts on es es situen els venedors, o bé posar una parella de "secretes" que vagin aturant a tots els que hi ha per allà.

Parc Güell{.aligncenter .size-large .wp-image-132 width="625" height="416"}

Per tant, vist el poc agradable que es visitar un lloc tan massificat, ja tinc ganes de que tanquin i tornar-hi encara que sigui pagant, per a poder gaudir tranquil·lament i sense aglomeracions d'un lloc tan emblemàtic. Tot i això, pel que sembla, hi ha una iniciativa de l'Ajuntament que permetrà als ciutadans de Barcelona poder visitar gratuïtament el parc, ja veurem en que queda...

Previous Post Next Post